BLOG
Historial de consultes


19/03/2008 | Pell (porcí)
0

Síndrome de dermatitis i nefropatia porcina (SDNP).

En tres porcs de raça híbrida, d’aproximadament 6 mesos s’observen lesions eritematoses a la pell de les extremitats posteriors i, en un dels casos, augment de mida i hemorràgies renals. Les lesions fan pensar en un diagnòstic de la síndrome de dermatitis i nefropatia porcina i la consulta consisteix en si cal considerar la canal apte o no pel consum per una possible urèmia.

Les imatges rebudes són, efectivament, compatibles amb la síndrome de dermatitis i nefropatia porcina (SDNP), per tant els animals tenen una lesió inflamatòria sistèmica (vasculitis necrotitzant sistèmica) que afectarà a tota la canal de forma generalitzada.

La normativa estableix que les canals i les despulles d’un animal amb una malaltia generalitzada s’han de declarar no aptes pel consum humà.
Aquesta síndrome s’ha associat a una reacció d’hipersensibilitat de tipus III i s’ha relacionat amb el circovirus porcí de tipus 2 (PCV2), amb el virus de la síndrome reproductiva i respiratòria porcina (PRRSV) i amb Pasteurella multocida. Actualment s’inclou la SDNP com una malaltia associada a la infecció per PCV2.

En els casos on observem lesió renal no es pot descartar que hi hagi hagut urèmia.
Per confirmar-ho es poden mirar els nivells de creatinina i urea en sang o al líquid de la cambra anterior de l’ull (amb una tira d’orina).

Lesions eritematoses a les extremitats posteriors característiques de la síndrome de dermatitis i nefropatía porcina.

Lesions eritematoses a les extremitats posteriors característiques de la síndrome de dermatitis i nefropatía porcina.Afegeix un comentari

El seu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats *