BLOG
Historial de consultes


24/10/2017 | Pell (porcí)
0

Taques negres en el pulmó d’un porc

En una canal de porc, creuat, de 6 mesos d’edat s'observen petits nòduls ennegrits ben delimitats, alguns d'ells amb centre blanquinós per tot el parènquima pulmonar. En tallar els nòduls s'observa que en el seu interior hi ha contingut de tipus caseós. A la pell s’aprecien, després de l’escaldat, taques de coloració negrosa a nivell de l’extremitat posterior dreta.

La primera sospita, en veure el color de les lesions va ser que es tractés d’un melanoma, però no encaixava el centre de coloració blanquinosa que presentaven algunes d’elles. L’estudi histopatològic va revelar lesions de pneumònia embòlico-metastàtica necrotitzant multifocal subaguda greu amb presència de bacteris intralesionals. La coloració negrosa era deguda a les hemorràgies que rodejaven aquestes lesions inflamatòries i el centre blanquinós de consistència caseosa corresponia a un centre necròtic.

Es desconeix l’origen primari de la infecció, una possibilitat és que fós la lesió cutània però no es va disposar de mostres de pell per a poder-la caracteritzar. Una altra opció seria una endocarditis bacteriana a nivell de les vàlvules atrioventriculars, en qualsevol cas el patró de distribució de les lesions indica una disseminació hematògena, per tant, cal considerar-ho com una malaltia generalitzada.

Lesions nodulars negroses de distribució generalitzada al parènquima pulmonar.

Detall de les lesions, en algunes es pot observar un centre de coloració més pàl·lida (sageta).

Lesions cutànies negroses a l’extremitat posterior dreta.

Lesió inflamatòria amb presència de bacteris i un centre necròtic (de color rosa més clar) i envoltada d’hemorràgia (de color vermellós).Afegeix un comentari

El seu correu electrònic no serà publicat.
Ingressi el captcha