BLOG
Historial de consultes


08/11/2018 | Pell (porcí)
0

Mal roig en una canal de porc

Malgrat ja fa 10 anys que funciona aquesta pàgina web encara no ens havia arribat un cas clar del clàssic mal roig en una canal de porc. Aquesta malaltia que provoca lesions vermelloses a la pell  amb una característica morfologia de diamant.

Es tracta d'una malaltia infecciosa causada per el bacteri Erysipelothrix rhusiopathiae, és tracta d'un bacteri amb un rang d'hostes molt ampli (pot afectar també xais, ocells i a les persones). És força comú en porcs, sobretot entre 2 i 12 mesos d'edat.

El curs pot ser varaible, des d'una forma septicèmica aguda, normalment fatal i associada a brots epidèmics, a formes més cròniques i lleus, típiques de situacions endèmiques, on predominen les caracterítiques lesions necròtiques de la pell, endocarditis (inflamació de les vàlvules del cor) i poliartritis fibrinosa.

En ser una septicèmia (febre alta, abortaments...) i presentar lesiosn eritematoses cutànies, cal tenir-la en compte en el diferencial d'altres septicèmies i de virus com els de la PPA o la PPC.

A continuació un parell d'imatges de lesions cutànies, en canals de porc ja escaldades, que ens han arribat:

Lesions en forma de rombe, o diamant, a la pell de la canal.

 

Un altre cas més lleu.

 Afegeix un comentari

El seu correu electrònic no serà publicat.
Ingressi el captcha